高考英语阅读练习及答案解析

时间:2018-02-21 10:26:06 英语阅读 我要投稿

2017高考英语阅读练习及答案解析

  高考阅读不同文体按照题型分类主要分为五大类:细节题、推理题、主旨大意题、词义句意猜测题、结构顺序题。为了帮助大家备考高考英语,小编分享了一些高考英语阅读理解,希望能对大家有所帮助!

2017高考英语阅读练习及答案解析

  阅读理解【1】

  JOHANNESBURG—They say cats have nine lives. Now a Chinese toad(蟾蜍) has joined that club of clever survivors.

  South Africans are shocked at the endurance of a toad that got trapped in a cargo shipment from China to Cape Town, after jumping into a porcelain candlestick(烛台) that was made there. South African officials reportedly planned to put down the creature, fearing it would cause harm as an invasive species if it were let go in the wild.

  But the toad got a last-minute pardon. Mango Airlines, a South African airline, transported the toad on Friday to Johannesburg for delivery to an animal shelter, after officia ls decided to find a way to let the toad live. The two-hour flight was a breeze compared to the trip from China, a long way of many weeks and thousands of kilometers across the Indian Ocean.

  Airline spokesman Hein Kaiser said the t oad got “first-class treatment”, sitting in a transparent plastic container with escort Brett Glasby, an animal welfare inspector. There was even a ceremony, in which the toad’s boarding pass was handed to Glasby.

  “He was the star of the show on the flight,” Kaiser said of the amphibious(两栖的) passenger. “I think every passenger stopped to have a look.”

  On landing in Johannesburg, the toad was brought out of its container for a celebrity-style photo shoot. Observers said the brown toad seemed like a cool customer. It belongs to the Asian Toad species, which breeds during the monsoon(季风) season. It is believed to have survived the trip from China by hardening its skin to prevent it from drying out, and also by slowing its breathing and heart rate—methods that help the species survive in times of drought.

  “We’ve had snakes in imported timber and scorpions(蝎子) in fruit. We were called because the toad was right inside the candlestick, and we had to break it to get it out” Glasby, the inspector, told The Star, a South African newspaper.

  32. What is the passage mainly about?

  A. Asian toads can’t get used to the life in South Africa.

  B. South Africa ignores the protection of animals.

  C. An Asian toad gets a new home in South Africa.

  D. Workers shipped a toad to South Africa on purpose.

  33. If the toad is released into the wild, _________.

  A. it will make the locals feel shocked B. it will lose its life in the wild

  C. it might flee into another country D. it might harm the native species

  34. The toad was able to arrive in South Africa alive_________.

  A. because it formed hard skin to protect itself B. because it escaped all attacks and hunts

  C. because it used to stop its breath in winter D. because it was lucky to be given a chance

  35. It can be inferred from the passage that_________.

  A. a candlestick is the best place for a toad B. droughts make toads live longer

  C. sometimes animals are transported accidentally D. no one has seen such a big toad in Africa

  答案解析

  32.C

  【解析】主旨大意题。中国的一只蟾蜍被困在一个从中国飞往开普敦的飞机上,在这趟“免费旅途”中它展示了自己非凡的生命力,并找到了自己的新家。故选C。

  33.D

  【解析】细节理解题。根据第二段中“South African officials reportedly planned to put down the creature, fearing it would cause harm as an invasive species if it were let go in the wild.”可知,南非官员计划将这种生物放生,但是担心如果它被放在野外会对当地物种造成伤害。故选D。

  34.A

  【解析】细节理解题。根据倒数第二段中“It belongs to the Asian Toad species, which breeds during the monsoon(季风) season. It is believed to have survived the trip from China by hardening its skin to prevent it from drying out, and also by slowing its breathing and heart rate—methods that help the species survive in times of drought.”可知,这只蟾蜍之所以能够在长途中存活,主要是因为其硬化皮肤能防止干燥,并减缓其呼吸和心率有助于生存。故选A。

  35.C

  【解析】推理判断题。根据第一段中“South Africans are shocked at the endurance of a toad that got trapped in a cargo shipment from China to Cape Town, after jumping into a porcelain candlestick(烛台) that was made there.”可知,这只蟾蜍被困在一个从中国飞往开普敦的飞机上,所以动物有时候也会得到“免费旅游”的机会。故选C。

  【备注】人们都说“猫有九条命”,而中国的一只蟾蜍也获此了美誉。中国的一只蟾蜍被困在一个从中国飞往开普敦的飞机上,在此旅途中它展示了自己非凡的生命力。

  阅读理解【2】

  If a woman has an extra piece of cake, don’t blame it on greed, blame it on her brain.

  Scientists have found that women’s brains react to food very differently -- and much more strongly -- than men’s. Academics found that decades of dieting pressure on women and advertising have programmed certain parts of the female brain to react strongly when faced with any kind of food. Men, on the other hand, are not usually as obsessive about what they eat.

  Dr. Rudolf Uher and his colleagues at the Institute of Psychiatry in King’s College London used brain scanning technology, known as functional magnetic resonance imaging (FMRI), to look at the brains of eighteen men and women. The volunteers were given images of food to look at, as well as food to taste. Their brain reactions were observed by the scientists. They found that the female brains reacted much more strongly than those of males. The same reaction did not happen when they were shown non-food images. The team believe this means women think more about food than men tend to.

  Dr. Uher said, “ This could be related to biological differences between men and women. But the more likely explanation is that women have a more complicated reaction to food because of social pressure.”

  Professor Carey Cooper, psychology and health professor at Lancaster University, said, “ for centuries women have had a providing role -- preparing and cooking food for their families. And it's part of that role to make sure the food is safe. They will therefore be much more sensitive to food than men are, and I would not be surprised if that was now built into their DNA. If the female brain reacts to food because it historically has developed neural(神经的) pathways to do this, then food will be the way they express their stress. Food actually, is a comfort for women.”

  But other experts have said that more research must be done before the results can be proved. American scientist Angelo del Parigi of the John B. Pierce Laboratory in New Haven, Connecticut, said “Looking at an FMRI alone cannot make sure whether the stronger reaction in women is due to innate (天生的)differences or a learned process.”