高一英语阅读训练及答案

时间:2018-01-15 11:02:02 英语阅读 我要投稿

高一英语阅读训练及答案

  阅读理解不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节。下面是小编整理的高一英语阅读理解训练答案解析,希望能帮到大家!

高一英语阅读训练及答案

  高一英语阅读训练答案解析

  If you know me well, you know I don't like birthday parties. At least, I don't like birthday parties given for me.① I enjoy them when they?re for other people, but when they?re for me, I just don't like them.

  I remember one birthday party some friends of mine had for me when I was a student at the university. Of course, I had told my best friend Henry that I didn't want a party and I made him promise he wouldn't do anything. He agreed. I should have known better than to believe him.②

  On the day of my birthday, we got home from school at about, oh, I don't know, three or half past three. We went inside and as usual I went into the bathroom and started to close the door when suddenly from behind the shower curtain (浴帘), a kind of strange female(女) voice started singing, “Happy birthday to you, happy birthday to you.”

  And then from all over the room, people joined in. There were about fifteen people hiding everywhere in the room.

  They had got my roommate's key and got in earlier. They had all planned to come out of the hiding place just at the same time while singing. I guess I really upset their plans by going in just to wash my hands.③ I really upset their plans by going in...

  我进去只是洗一下手,却真的打乱了他们的计划。

  by doing sth. 通过做某事的方式。

  根据文章内容,选择正确答案:

  1. Which of the following sentences is NOT true?

  A. I got home from school at 3 or 3:30 on the day of my birthday.

  B. I dislike birthday parties held for me.

  C. Henry agreed that he would not do anything on my birthday.

  D. I knew there were some of my friends hiding in my room.

  2. I usually went into the ______ when I got home from school.

  A. living?room B. bedroom C. bathroom D. dining room

  3. What did my friends plan to do?

  A. They planned to leave the room as soon as possible.

  B. They planned to sing as loudly as they could.

  C. They planned to eat in the bathroom.

  D. They had planned to come out of hiding places together.

  难句注释

  ① At least, I don't like birthday parties given for me. 至少我不喜欢为我开的生日晚会。

  ② I should have known better than to believe him. 我本应知道他要做什么而不该相信他的'。 should have known是虚拟语气,意为“本应知道而未知”。

  本文讲述了作者的朋友们想为他开生日party以给他意外惊喜的事。

  1. D. 由第三段 “I went into the bathroom...when suddenly from behind...”可知“我”并不知情。

  2. C. 由第二段 “We went inside and as usual I went into the bathroom...” 推知。

  3. D. 由最后一段 “They had all planned to come out of...just at the same time”推知。

【高一英语阅读训练及答案】相关文章:

1.英语阅读训练及答案

2.高一英语阅读理解专项训练及答案

3.英语阅读训练高一答案

4.高考英语阅读训练及答案

5.初二英语阅读训练及答案

6.高考英语阅读理解训练及答案

7.《forgetful》中考英语阅读训练及答案

8.高考英语阅读训练题目及答案