- 相关推荐
《forgetful》中考英语阅读训练及答案(精选2套)
在学习、工作中,我们需要用到阅读答案的时候非常的多,阅读答案可以有效帮助我们巩固所学知识。一份好的阅读答案都是什么样子的呢?下面是小编帮大家整理的《forgetful》中考英语阅读训练及答案,欢迎阅读与收藏。

《forgetful》中考英语阅读训练及答案 1
Mr. and Mrs. Bell are very forgetful(健忘的). For example, Mr. Bell sometimes goes to his office for work on Sunday morning, for he thinks it is Monday. And Mrs. Bell sometimes forget to cook supper for the family.
One summer they planned(计划)to fly to New York for their holidays. They got to the airport only ten minutes before the plane took off. So time was short. But suddenly Mrs. Bell said she must tell Alice, their daughter,not to forget to lock the front door when she went to school. As Alice was then at school, they couldnt tell her about it by telephone. So they hurried to the post office. Mrs. Bell wrote a short note to Alice while Mr. Bell bought a stamp and an envelope(信封). Soon the note was ready. They put the stamp on the envelope in a hurry and dropped it in the letter box, but suddenly Mrs. Bell began to cry. The short note was still in her hand. She had put the plane tickets in the envelope.
根据短文内容判断各句是否符合短文意思,符合的划“√”,否则划“×”。
1、Mr. Bell is so forgetful that sometimes he takes Sunday for Monday and goes to work on Sunday morning.
2、One summer they planned to fly to New York to see their daughter.
3、There was no telephone at the airport, so they had to write a note to Alice.
4、In a hurry they dropped their tickets in the letter box.
5、Suddenly Mrs. Bell began to cry because she had forgotten to put the stamp on the envelope.
参考答案:
2、× 3、× 4、× 5、× 1、√a
《forgetful》中考英语阅读训练及答案 2
Mr. and Mrs. Bell are very forgetful(健忘的). For example, Mr. Bell sometimes goes to his office for work on Sunday morning, for he thinks it is Monday. And Mrs. Bell sometimes forget to cook supper for the family.
One summer they planned(计划)to fly to New York for their holidays. They got to the airport only ten minutes before the plane took off. So time was short. But suddenly Mrs. Bell said she must tell Alice, their daughter,not to forget to lock the front door when she went to school. As Alice was then at school, they couldnt tell her about it by telephone. So they hurried to the post office. Mrs. Bell wrote a short note to Alice while Mr. Bell bought a stamp and an envelope(信封). Soon the note was ready. They put the stamp on the envelope in a hurry and dropped it in the letter box, but suddenly Mrs. Bell began to cry. The short note was still in her hand. She had put the plane tickets in the envelope.
阅读题:
1、Mr. Bell sometimes goes to his office for work on Sunday morning because _______.
A. he likes to work on Sundays
B. he forgets its Sunday
C. he has to work on Sundays
D. he thinks its Monday
2、What did Mrs. Bell sometimes forget to do?
A. To cook breakfast.
B. To cook supper.
C. To lock the front door.
D. To go to work.
3、How did they plan to go to New York for their holidays?
A. By train.
B. By bus.
C. By plane.
D. By ship.
4、Why couldnt they tell Alice about locking the front door by telephone?
A. Because Alice was at school.
B. Because they didnt have a telephone.
C. Because Alice didnt have a telephone.
D. Because the telephone was broken.
5、Why did Mrs. Bell begin to cry?
A. Because she couldnt find the post office.
B. Because she couldnt buy a stamp.
C. Because she put the plane tickets in the envelope.
D. Because she forgot Alices address.
答案:
1、D
原文提到“Mr. Bell sometimes goes to his office for work on Sunday morning, for he thinks it is Monday.”,说明贝尔先生有时候周日早上去上班是因为他以为那天是周一,所以选D。
2、B
文中明确说“Mrs. Bell sometimes forget to cook supper for the family.”,即贝尔太太有时会忘记给家人做晚饭,所以选B。
3、C
根据“One summer they planned(计划)to fly to New York for their holidays.”可知他们计划乘飞机去纽约度假,所以选C。
4、A
文中提到“As Alice was then at school, they couldnt tell her about it by telephone.”,说明因为爱丽丝在学校,所以他们不能用电话告诉她锁门的事,选A。
5、C
原文“She had put the plane tickets in the envelope.”以及“but suddenly Mrs. Bell began to cry.”表明贝尔太太哭是因为她把机票放进了信封里,选C。
【《forgetful》中考英语阅读训练及答案】相关文章:
中考英语阅读训练答案10-25
中考英语阅读理解训练及答案06-18
中考英语阅读理解训练及答案:Cool11-06
中考英语阅读理解训练附答案08-07
中考英语阅读理解训练及答案:A garbage collector11-14
中考英语阅读理解训练题及其答案08-21
英语阅读训练答案10-07
中考英语阅读训练07-10