高考英语阅读理解考前练习题

时间:2018-03-20 09:16:12 英语阅读 我要投稿

2017高考英语阅读理解考前练习题

  高考英语阅读理解文章的语言地道、文化意味浓厚。而且试题设计越来越重在语篇理解。细节题已经慢慢减少了。下面是小编整理的高考英语阅读理解练习题,希望能帮到大家!

2017高考英语阅读理解考前练习题

  英语阅读理解【1】

  At five he was collecting old newspapers to make money. And when he was 15 he signed his schoolmates up to start a baby-sitting circle.

  Now 20, third-year Cambridge University student, Peter Blackburn is managing director of a company with a £ 30,000 plan. And he thinks it will make more than $15,000 by next summer.

  He set up Peter Blackborn Ltd last year to bring out a new, colour term-planner that now students all over the UK are using.

  “I felt that most of the planners going around were pretty unimaginative,” he says, “I believed that I could do a better job and decided to have a go”.

  Blackburn admits that he is putting far more effort into business than his computer studies course at university. While fellow students are out with their friends, he keeps in touch with his business office in Lancashire by movable phone. Before he set up the company he spent one holiday preparing a plan that would persuade his bank to lend him money.

  “Most students work hard for a good degree because they believe that will help them get a job to support themselves,” he says “I work hard at my company, because that is what will support me next year, after I leave college.”

  Friends believe that Blackburn will make £ 1 million within 5 years.

  He is not quite so sure, however. “There’s a lot to be done yet,” he says.

  1. Choose the right order of the facts given in the passage.

  a. He spent his holiday preparing a plan.

  b. He collected newspapers.

  c. He set up his own company.

  d. He asked the bank for money.

  e. He set up a babysitting circle.

  A. e, b, c, a, d B. b, e, a, d, c C. b, e, d, a, c D. b, e, c, a, d

  2. When he was quite young, Blackburn ____ .

  A. already made a lot of money B. already had a business brain

  C. was already managing director of a company D. already set up his own business

  3. The underlined expression in the fourth paragraph “have a go,” here means ____ .

  A. give up this job and have a new one B. leave the company

  C. have a try D. develop my business quickly

  4. In spite of a college student, Blackburn ____ .

  A. spends more time on his business than on his studies course

  B. keep in touch with his business office by movable phone

  C. seldom goes out with his friends

  D. often spends whole holiday preparing business plan

  5. Which of the following best explain why Blackburn works hard at his company?

  A. He wants to do more business practice before he leaves college.

  B. He wants to make more money before he leaves college.

  C. He wants to get a good job like most students after he leaves the college.

  D. he depends on the company for his living in the future.

  英语阅读理解【2】

  Richard Williams works hard. He’s clever, careful, and fast .His work is dangerous. Richard thinks of himself as a professional—a professional thief.

  Yesterday was a typical day. Richard dressed in a business suit, took his briefcase (手提箱), and drove to a town about ten miles from his home. He parked his car in a busy area, then began to walk along the street. No one looked at him. He was another businessman walking to work.

  At 8:05, Richard saw what he wanted. A man was leaving his house. Richard walked around the block again. At 8:10 , he watched a woman leave the same house. After she left, Richard worked quickly. He walked to the side of the house and stood behind a tree. He took a screwdriver (螺丝刀) out of his briefcase and quickly opened the window and climbed in. First, he looked through the desk in the living room. He found $200 in cash (现金). In the dining room, he put the silverware (银器) into his briefcase. The next stop was the bedroom. Richard stole a diamond ring and an emerald (祖母绿宝石) necklace. Richard passed a color TV, a stereo (音响), and a camera, but he didn’t touch them. Everything had to fit into his briefcase. In less than five minutes, Richand climbed back out the window. He looked around carefully, then began his walk down the street again. No one looked at him. He was just another businessman, walking to work.

  1. Why did Richard wear a business suit?

  A. Because he is a professional.

  B. Because he didn’t want to draw others’ attention to him.

  C. Because he works hard. D. Because he is a thief.

  2. Richard ____ , after the man left his house.

  A. stood behind a tree B. entered the house

  C. walked around the block again D. opened the window with a screwdriver

  3. No one saw Richard get into the house because ____ .

  A. it was night time B. he ran very fast

  C. he stood behind a tree D. he was very clever

  4. How long did Richard stay in the house?

  A. Five minutes. B. One hour. C. Nearly five minutes. D. Fifteen minutes.

  5. The reason why Richard didn’t take the TV set is that ____ .

  A. it is too big to carry B. it is too heavy to carry

  B. it is worth nothing

  C. D. it is difficult for him to carry such a thing without being noticed

  英语阅读理解【3】

  I found out one time that doing a favor for someone could get you into a lot of trouble. I was in the eighth grade at the time, and we were having a final test. During the test, the girl sitting next to me whispered something, but I didn’t understand. So I leaned over her way and found out that she was trying to ask me if I had an extra pen. She showed me that hers was out of ink and would not write. I happened to have an extra one, so I took it out of my pocket and put it on her desk.

  Later, after the test papers had been turned in, the teacher asked me to stay in the room when all the other students were dismissed. As soon as we were alone she began to talk to me about what it meant to grow up; she talked about how important it was to stand on your own two feet and be responsible (负责任) for your own acts. For a long time, she talked about honesty and emphasized the fact that when people do something dishonest, they are really cheating themselves. She made me promise that I would think seriously about all the things she had said, and then she told me I could leave. I walked out of the room wondering why she had chosen to talk to me about all those things.

  Later on, I found out that she thought I had cheated on the test. When she saw me lean over to talk to the girl next to me, it looked as if I was copying answers from the girl’s test paper. I tried to explain about the pen, but all she could say was it seemed very very strange to her that I hadn’t talked of anything about the pen the day she talked to me right after the test. Even if I tried to explain that I was just doing the girl a favor by letting her use my pen, I am sure she continued to believe that I had cheated on the test.

  1. The story took place exactly ____ .

  A. in the teacher’s office B. in an exam room

  C. in the school D. in the language lab

  2. The girl wanted to borrow a pen, because ____ .

  A. she had not brought a pen with her B. she had lost her own on her way to school

  C. there was something wrong with her wn D. her own had been taken away by someone

  3. The teacher saw all this, so she asked the boy ____ .

  A. to go on writing his paper B. to stop whispering

  C. to leave the room immediately D. to stay behind after the exam

  4. The thing(s) emphasized in her talk was(were) ____ .

  A. honesty B. sense of duty C. seriousness D. all of the above

  5. The boy knew everything ____ .

  A. the moment he was asked to stay behind B. when the teacher started talking about honesty

  C. only some time later D. when he was walking out of the room

  参考答案

  1B 2 B 3 C 4 A 5 D

  1B 2 C 3 C 4 C 5 D

  1B 2 C 3 D 4 A 5 C

【2017高考英语阅读理解考前练习题】相关文章:

1.2017高考英语阅读理解考前练习

2.2017高考英语阅读理解考前测试

3.中考英语阅读理解考前练习题2017

4.2017高考英语阅读理解练习题

5.高考英语阅读理解考前训练

6.2017年高考英语阅读理解考前练习题及答案

7.2017年高考英语阅读理解考前练习

8.2017年高考英语阅读理解考前训练