英语阅读题短文答案

时间:2018-01-15 11:22:42 英语阅读 我要投稿

英语阅读题短文答案

  作为英语考试中必不可少的测试项目,阅读理解题主要考查学生对于不同体裁或不同题材语言材料的理解能力。下面是小编整理的英语阅读题短文及答案,希望能帮到大家!

英语阅读题短文答案

  英语阅读题短文及答案(1)

  Surtsey was born in 1963.Scientists saw the birth of this island. It began at 7.30 a.m. on 14th November. A fishing boat was near Iceland. The boat moved under the captain's(船长)feet. He noticed a strange smell. He saw some black smoke. A volcano(火山)was breaking out. Red-hot rocks, fire and smoke were rushing up from the bottom(底部)of the sea. The island grew quickly. It was 10 meters high the next day and 60 meters high on 18th November. Scientists flew there to watch. It was exciting. Smoke and fire were still rushing up. Pieces of red-hot rock were flying into the air and falling into the sea. The sea was boiling and there was a strange light in the sky. Surtsey grew and grew. Then it stopped in June 1967.It was 175 meters high and 2 kilometers long. And life was already coming to Surtsey. Plants grew. Birds came. Some scientists built a house. They want to learn about this young island. A new island is like a new world.

  16. Surtsey is ______.

  A. an island not far from Iceland B. a new volcano

  C. a fishing boat D. a place in Iceland

  17. Scientists flew there ______.

  A. to watch the birth of the island B. to save the fishing boat

  C. to learn about the island D. to build a house

  18. When did scientist fly there to watch?

  A. Before the volcano broke out. B. As soon as the volcano broke out.

  C. About four days after the volcano broke out. D. After the volcano stopped rushing up.

  19. Put the following sentences in correct order.

  a. The captain found the boat was moving. b. A new island appeared in the sea.

  c. Fire, smoke and rocks were seen rushing up. d. A fishing boat was near Iceland.

  e. The island grew quickly.

  A. d-a-c-b-e   B. a-b-c-d-e  C .a-b-e-c-d  D. b-e-d-a-c

  20. The best title of this article is ________.

  A. A new island B. The birth of an island

  C. A new world D. Scientists discovered Surtsey

  答案:16.A 17.A 18.C 19.A 20.B

  英语阅读题短文及答案(2)

  On Nov.18th,1908,three men went up in a balloon(气球).They started early in London. The headman was Augusta Gaudron, and the other two men were Tannar and Maitland. They had a big balloon and they were ready for a long way.

  Soon they heard the sea. They were carrying the usual rope(绳子),and it was hanging down from the basket of the balloon. At the end of the rope they had tied a metal box. This could hold water, or it could be empty. So they were able to change its weight(重量).It was for use over the sea. They were also carrying some bags of sand.

  After the sun rose, the balloon went higher. It went up to 3,000 metres, and the air was very cold. The water in the balloon became ice. Snow fell past the men's basket, and they could see more snow on the ground. The men tried to throw out some more sand; but it was hard. They tried to break the icy sand with their knives, but it was not easy. The work was slow and they were still falling, so they had to drop some whole bags of sand. One of them fell on an icy lake and made a black hole in the ice

  At last they pulled the box into the basket. It was still snowing; so they climbed to get away from the snow. They rose to 5,100 metres! Everything became icy. They were so cold that they decided to land. They came down in Poland heavily but safely. They had travelled 1,797 kilometers from London!

  21. Three men flew in balloon ________.

  A. for nearly 1,800 kilometers B. to another city

  C. to visit Poland D. more than a century ago

  22. The metal box was used for ________.

  A. carrying the bags of sand‘ ’ B. keeping drinking-water

  C. carrying ropes of the basket D. changing weight

  23. When the balloon went up higher, ________.

  A. the temperature of the balloon began to fall B. They saw the sun go down

  C. They made a hole in the basket with their knives

  D. They could see a black hole on the ground

  24. The balloon landed ________.

  A. in London  B. on the sea   C. on a lake   D. in a foreign country

  25. Which of the following is NOT true?________

  A. The three men started their journey before the sun rose.

  B. The balloon began to go up when they threw bags of sand out of the basket.

  C. When they pulled the box into the basket, the balloon began to climb up.

  D. The three men had to land because they felt cold.

  答案:21.A 22.D 23.A 24.D 25.B

  英语阅读题短文及答案(3)

  In 1826, a Frenchman named Niepce needed pictures for his business .But he was not a good artis .So he invented a very simple camera (照相机).He put it in a window of his house and took a picture of hia garden .That was the first photo.

  The next important date in the history of photography (摄影术) was in 1837. That year, Daguere, another Frenchman ,took a picture of his reading room .He used a new kind of camera in a different way. In his picture you could see everything very clearly ,even the smallest thing. This kind of photo was called a Daguerreotype.

  Soon, other people began to use Daguerre’s way. Travelers brought back wonderful photos from all around the world .people took picture of famous buildings, cities and mountains.

  In about 1840, photography was developed .Then photographers could take picture of people and moving things .That was not simple .The photographers had to carry a lot of film and other machines. But this did not stop them ,for example, some in the United States worked so hard.

  Mathew Brady was a famous American photographers. He took many picture of gread people .The picture were unusual beause they were very lifelike(栩栩如生的)

  Photographers also became one kind of art by the end of the 19th century .Some photod were nor just cooies of the real world .They showed and feelings,like other kinds of art.

  6. The first photo taken by Niepce was a picturte of ____________

  A. his business     B. his house       C. his garden      D. his window

  7. The Daguerrotype was____________.

  A. a Frenchman    B. a kind of picture   C. a kind of camera   D. a photographer

  8. If a photographer wanted to take pictures of moving things in the year of 1840j, he had to__________.

  A. watch lots of films B. buy an expensive camera

  C. stop in most cities D. take many films and something else with him.

  9. Mathew Brady______________.

  A. was very lifelike               B. was famous for his unusual pictures

  C. was quite strong               D. took many pictures of moving people

  10. This passage tells us_____________.

  A. how photography was developed B. how to show your ideas and feelings in pictures

  C. how to take pictures in the world D. how to use different cameras

  答案:6. C 7.B 8.D 9.B 10. A

【英语阅读题短文答案】相关文章:

1.英语阅读题短文

2.英语阅读题及答案

3.英语阅读短文

4.小学英语阅读题及答案

5.雅思英语阅读题及答案

6.高考英语阅读题及答案

7.中考英语阅读题及答案

8.小学英语阅读短文