- 相关推荐
英语六级阅读理解备考题
英语六级考试中阅读所占比重为百分之三十五,阅读的重要性不言而喻。下面是小编分享的英语六级阅读理解备考题,一起来看一下吧。

英语六级阅读理解备考题 1
Of the thousands of different kinds of animals that exist in the world man has learned to make friends with an enormous number. Some are pets, and offer him companionship; some give protection, and some do hard work which man cannot do for himself. Dogs, which serve man in all three capacities, are found in various breeds in all countries of the world. The Husky can live in the cold polar regions, and the Saluki is at home in the hottest parts of Central Africa. The inhabitants of certain countries are dependent for their very lives on the camel. In the West Indies the little donkey, strong and sure-footed, carrying heavy loads even in mountainous places, is a familiar sight.
Trained and tamed for many generations, domestic animals are not accustomed to roaming(到处走动) in search of food and shelter. They look to their masters to provide for their needs, and as long as these are supplied, they are content to do what their masters require.
All domestic animals need proper food. It must be suitable for them, sufficient in quantity, fresh and clean. Some people feed a pet dog or cat on odds and ends of table scraps, and then wonder why the animal seems listless(倦怠的) and dull. The quantity of food depends on the size of the animal and the amount of exercise it takes. Overfeeding is as bad as underfeeding. Containers for food and water must be washed regularly if the animal is to maintain good health.
Even well cared for animals may sometimes fall ill. If this happens, the wise master seeks the best advice he can get. All sorts of medicines and treatments are available for sick animals, and in some countries organizations exist to provide them free or at a cheap price. Useful, friendly, hardworking animals deserve to have some time, money and attention spent on their health.
1. What main idea does the author want to convey in the first paragraph?
A) There exists thousands of species of animals in the world.
B) Man came to establish a close relationship with a number of animals.
C) In some regions a donkey seems to be a very useful beast.
D) An animal will be useless unless domesticated.
2. When an animal is underfed, it will probably ____.
A) refuse to obey its master
B) immediately fall ill
C) require its master to offer some food
D) seek for food on its own
3. Which of the following is NOT true of dogs according to the passage?
A) They can act as friends, guards, and servants to man.
B) They have great adaptation for the environment.
C) There live a great variety of breeds of dogs on the globe.
D) The Husky and the Saluki are the strongest breed ever known in the world.
4. To keep a domestic animal physically fit, its owner is advised ____.
A) not to hesitate to spend enormous amount of money on it
B) to pay attention to its proper feeding
C) not to allow it to take excessive amounts of exercise
D) to join some sort of pet-keeping organizations
5. Which of the following would be best TITLE for this passage?
A) Domesticated Animals - Man’s Best Friend
B) Proper Diet - the Road to Health
C) The Advantages of Raising Domestic Animals
D) Some Tips on Pet-keeping
答案:
1.B)Man came to establish a close relationship with a number of animals. 黑体部分为第一段两个要点,A只包含了一个要点,C只提到了一头驴。D则完全与第一段无关。这道选错了要面壁哦。
2.A)refuse to obey its master对应原文Some people feed a pet dog or cat on odds and ends of table scraps(即题干中的When an animal is underfed, 所以要在这句话中找答案~), and then wonder why the animal seems listless(倦怠的) and dull. 由于答案比较隐晦, 先保留A, B(直接得病)、C(要求食物)和D(自己觅食)均未从此句中得到丝毫体现, 所以A为最接近答案. 因为我家养过狗, 所以比较清楚, refuse to obey its master的一个表现就是listless and dull, 简单的说, 就是你逗它它没反应。
3.D)The Husky and the Saluki are the strongest breed ever known in the world完全无法对应原文。A)They can act as friends, guards, and servants to man对应原文Dogs, which serve man in all three capacities; B)They have great adaptation for the environment对应原文Husky存在于两极和Saluki存在于非洲的叙述, 两极和非洲都能适应, 说明它们有很强的适应环境的能力; C)There live a great variety of breeds of dogs on the globe对应原文的are found in various breeds in all countries of the world.
4.B)to pay attention to its proper feeding对应原文All domestic animals need proper food. 整个第3段都是围绕着how to keep a domestic animal physically fit展开的
5.A)Domesticated Animals - Man’s Best Friend为最合适答案, 本文正是充满感情地围绕着这个话题展开. 虽然文章对驯养家养动物提出了很多宝贵建议, 但B选项没说是给人Proper Diet还是给狗Proper Diet; C选项是饲养家养动物的好处, 也不对; D选项是喂养宠物的建议,但只有第三、四段包含了建议的`内容, 不全面. 关于这一点, 如果不能理解, 请参考上一期关于空调(air conditioning)的阅读的最后一题的答案详解, 这种类型的阅读理解的最后一道题往往要综合全文篇幅来看, 看作者总体说了什么, 而非作者着重说了什么. 呵呵, 大概是这样吧。
在成千上万种现存于世的动物中,人类已学会与许多物种交朋友。这些动物中有的成为人的宠物,与他作伴;有的起保护作用;有的做一些人们自己做不了伙伴关系的重活。北美洲爱斯基摩的厚毛狗考试大可以生活在寒冷的极地地带,萨卢基狗生活在中非最炎热的地区。某些国家居民的生计依靠骆驼。在西印度群岛,脚步稳健的小驴,在山上驮载重物的景象也屡见不鲜。
经过许多代的驯养之后,家畜已不习惯在野外四处寻觅食物和寻找栖身之处。它们要靠主人提供生存必需品,只要需求得以满足,它们乐意为主人效力。
所有的家畜都需要合适的食物。食物必须适合它们的需要,此外还要数量充足,新鲜干净。有些人用饭桌上剩下的残羹冷炙喂养小猫小狗,之后搞不懂为什么这些动物变得好像有点无精打采、缺乏灵气。喂食的多少取决于动物的大小和它的运动量。喂得过多和喂得过少一样有害。要想动物健壮,食物和饮水的容器必须经常清理干净。
即使是精心照料的动物有时也会生病。如果发生这种情况,精明的主人会竭力寻求最佳建议。为生病的动物提供的各种药物和治疗到处都可以得到,有些国家还成立了组织为生病动物提供廉价或无偿的药物和治疗。对有用的、友善的和拼命干活的动物,主人理应为其健康投入一些时间、金钱并给予关心照顾。
英语六级阅读理解备考题 2
Our quarrel with efficiency is not that it gets things done, but that it is a thief of time when it leaves us no leisure to enjoy ourselves, and that it strains our nerves when we try to get things done perfectly. In building bridges, American engineers calculate so finely and exactly as to make the two ends come together within one-tenth of an inch. But when two Chinese begin to dig a tunnel from both sides of a mountain both come out on the other side. --The Chinese’s firm belief is that it doesn’t matter so long as a tunnel is dug through, and if we have two instead of one, why, we have a double track to boot.
The pace of modern industrial life forbids this kind of glorious and magnificent idling. But, worse than that, it imposes upon us a different conception of time as measured by the clock and eventually turns the human being into a clock himself. (This sort of thing is bound to come to China, as is evident, for instance, in the case of a factory of twenty thousand worker. The luxurious prospect of twenty thousand workers coming in at their own sweet pleasure at all hours is, of course, somewhat terrifying.)Nevertheless, such efficiency is what makes life so hard and full of excitement. A man who has to be punctually at a certain place at five o’clock has the whole afternoon from one to five ruined for him already. Every American adult is arranging his time on the pattern of the schoolboy - three o’clock for this, five o’clock for that, six-thirty for change of dress, six-fifty for entering the taxi, and seven o’clock for arriving at the destination. It just makes life not worth living.
1. The writer objects to efficiency mainly on the grounds that it ____.
A) entitles us to too much leisure time
B) urges us to get things done punctually
C) deprives us of leisure time
D) imposes on us a perfect concept of time
2. In the eyes of the author, the introduction of industrial life gives rise to ____.
A) the excitement of life
B) magnificent idling of time
C) more emphasis on efficiency
D) terrifying schoolboy
3. The passage tells us ____.
A) Chinese workers come to work when it is convenient
B) all Americans are forced to be efficient against their will
C) Chinese engineers are on better terms with the management
D) Americans ought not to work so hard for efficiency
4. The author believes that relaxing the rule of punctuality in factories would lead to ____.
A) great confusion
B) increased production
C) a hard and exciting life
D) successful completion of a tunnel
5. What is implied but NOT stated by the author is that ____.
A) every American is arranging his time in the pattern of a schoolboy
B) every American is reluctant to be efficient
C) every one should have some time to spend as he pleases
D) being punctual is an undesirable habit which should not be formed
答案:
1.C)deprives us of leisure time对应原文第一句but that it is a thief of time when it leaves us no leisure to enjoy ourselves. 选项A是与作者想法完全相反的; 选项B虽有章可循, 但要注意原文是it strains our nerves when we try to get things done perfectly, 而非it直接urges us to get things done punctually; 选项D要看清, 原文是a different conception of time而非a perfect concept of time.
2.C)more emphasis on efficiency对应原文第二段第一句The pace of modern industrial life forbids this kind of glorious and magnificent idling. 通过第一段可以看出, 与efficiency对立的是this kind of glorious and magnificent idling, 而industrial life又forbids, 自然说明industrial life gives rise to more emphasis on efficiency.
3.D)Americans ought not to work so hard for efficiency. 排除法: A)Chinese workers come to work when it is convenient不符合原文()中的内容; B)all Americans are forced to be efficient against their will语气太重, 不是被强迫讲求效率, 也不是违背自己意愿, 只是为了适应工业社会; C)Chinese engineers are on better terms with the management不属于本文讨论范畴。
4.A)great confusion对应原文(This sort of thing is bound to come to China, as is evident, for instance, in the case of a factory of twenty thousand worker. The luxurious prospect of twenty thousand workers coming in at their own sweet pleasure at all hours is, of course, somewhat terrifying.)
5.C)every on should have some time to spend as he pleases, 这是4个选项中唯一一个符合is implied but NOT stated两个条件的 A选项有被直接提及, B选项reluctant是不愿的意思, 而本文并非讨论愿不愿的.问题, D选项being punctual is an undesirable habit which should not be formed, 黑体部分分别为守时和不良习惯的意思, 显然不是作者本意
总结一下, 今天这期比昨天讲小猫小狗的阅读要难一些, 是一篇既要求词汇量, 同时又要求答题技巧的典型的阅读理解. 所谓答题技巧, 就是首先要读懂文章的大概意思,然后注意一些关键句子
关键句子很有可能出现在段落的连接部分, 比如开头和结尾。一般情况下, 阅读理解的前面几道题是可以从原文的关键句子中直接找出答案的, 而后面几道题, 往往要求综合全文来分析. 最近几天的阅读, 大体分为两种: 一种是偏向主观论述的阅读, 比如倒数55天的癌症、倒数53天的空调和今天的效率; 另一种是偏向客观叙述的阅读, 比如倒数52天的家养宠物和倒数54天的无家可归的儿童. 前者往往要着重考虑作者的中心思想, 后者往往要着重考虑作者的整体内容。
英语六级阅读理解备考题 3
According to a paper to be published in Psychological Science this has an interesting psychological effect. A group of researchers, led by Eugene Caruso of the University of Chicago, found that people judge the distance of events 1 , depending on whether they are in the past or future. The paper calls this the "Temporal Doppler Effect". In physics, the Doppler Effect describes the way that waves change frequency depending on whether their 2 is travelling towards or away from you. Mr. Caruso argues that something similar happens with people’s perception of time. Because future events are associated with diminishing distance, while those in the past are thought of as 3 , something happening in one month feels psychologically 4 than something that happened a month ago.
This idea was tested in a series of experiments. In one, researchers asked 323 5 and divided them into two groups. A week before Valentine’s day, members of the first were asked how they planned to celebrate it. A week after February 14th the second group reported how they had celebrated it. Both groups also had to describe how near the day felt on a 6 of one to seven. Those describing forthcoming plans-were more likely to report it as feeling "a short time from now", while those who had already 7 it tended to cluster at the "a long time from now" end of the scale. To account for the risk that recalling actual events requires different cognitive functions than imagining ones that have not yet happened, they also asked participants to 8 the distance of hypothetical events a month in the past or future. The asymmetry (不对称) remained.
Mr. Caruso speculates that his research has 9 for psychological well-being. He suspects that people who do not show this bias-those who feel the past as being closer-might be more 10 to rumination( 沉思)or depression ,because they are more likely to dwell on past events.
A) advancing B) apparently C)available D)closer
E)differently F)evaluate G)experienced H)implications
I)prospect J)rate K)receding L)scale
M)source N)subject O)volunteers
参考答案及解析:
1.E) 空格所在宾语从句主谓宾完整,推测应填入副词。后文提到“依据它们是已经历过的还是没发生的而有所不同”,因此differently“不同地”为答案。备选副词中apparently“显然地”与句意不符,故排除。
2.M) 空格位于人称代词所有格后,应填入名词作主语。根据后半句“向你走来还是远离你”可知,此处单词应与波形的运动方式或发出点有关,因此source“来源”符合句意,故为答案。备选名词中implications“暗示”、prospect“前景”、scale“等级”和volunteers“志愿者” 与句意不符,故均排除。
3.K) 空格在介词as之后,推测应填入动词-ing形式或名词。空格所在句为原因状语从句,并有连接词while表示两种情况的对比,主句的大意是“一个月后要发生的事情在心理上感觉比一个月前发生过的事情距离更近”。空格处单词描述的是those in past,因此应与“距离远”的意思相关。因此receding“(距离上)逐渐远离”为答案。备选-ing形式动词中,advancing意为“前进”,与文意不符,故排除。
4.D) 空格位于than前,可知应填入形容词比较级。前文说到,未来的事情与距离消失相关,过去的事情往往倾向于远离,即未来的事情我们会感觉近些,过去的事情我们感觉远些。closer“更近的”符合文意,故为答案。备选形容词中,只有一个比较级,亦可直接选出答案。
5.O) 空格位于数字323之后,故应填入复数可数名词。结合句意“研究者邀请了323名____,并把他们分成两组。”可知,volunteers“志愿者”与文意相符,故为答案。在备选名词中,另一个复数形式的名词implications“暗示”与文意不符,故排除;备选词subject也可看作是名词“受试者”,但不是复数形式,故排除。
6.L) 空格在不定冠词a与介词of之间,应填入名词。结合句意 “两组都被要求按一至七的描述他们对情人节感觉的距离”可知,on a scale of“按……的.等级”与文意相符,故L为答案。备选名词中prospect“前景”和implications“暗示”均不符合句意,故排除。
7.G) 空格与前面的主动词had构成定语从句的谓语,推测应填入过去分词。前文提到那些描述未来计划的人感觉时间短,后文应表达的是那些描述已经过去事件者的感觉,因此experienced“经历”符合句意,故为答案。其他备选动词形式不符,可直接排除。
8.J) 空格在动词不定式to后,应填入动词原形。前文提到了研究人员要求志愿者们给未来和已经发生事情的远近感觉评1~7的等级,因此这里的意思应是他们还要求参与者为想象中未来和过去事情的远近感觉评等级,故rate“评级”为答案。备选动词中evaluate“评价”意思相近,但不如rate表意准确,故排除。
9.H) 空格位于动词has后,且后接for,应填入能与for搭配的名词,因此implications“暗示”为答案。
10. N) 空格位于谓语might be后,且前面有more修饰,后接不定式to,推测应填入能与to搭配的形容词原形。结合句意 “他怀疑那些没有这种偏向性的人们,……可能更常——多思或沮丧的侵扰”。be subject to“受……支配,常遭受”符合文意.故N为答案。备选形容词中available不与to搭配,故排除。
英语六级阅读理解备考题 4
Passage One More than a decade ago, cognitivescientists John Bransford and Daniel Schwartz, both then at VanderbiltUniversity, found that what distinguished young adults from children was notthe ability to retain facts or apply prior knowledge to a new situation but aquality they called “preparation for future learning.” The researchers askedfifth graders and college students to create a recovery plan to protect baldeagles from extinction. Shockingly, the two groups came up with plans ofsimilar quality( although the college students had better spelling skills).From the standpoint of a traditional educator, this outcome indicated that schoolingand failed to help students think about ecosystems and extinction, majorscientific ideas. The researchers decided to go deeper,however. They asked both groups to generate questions about important issuesneed to create recovery plans. On this task, they found large differences.College students focused on critical issues of interdependence between eaglesand their habitats(栖息地). Fifth graderstended to focus on features of individual eagles(“How big are they?” and “Whatdo they eat?”). The college students had cultivated the ability to askquestions, the cornerstone of critical thinking. They had learned how to learn. Museums and other institutions ofinformal learning may be better suited to teach this skill than elementary andsecondary schools. At the Exploratorium in San Francisco, we recently studiedhow learning to ask good questions can affect the quality of people’sscientific inquiry. We found that when we taught participants to ask “What if?”and “How can?” questions that nobody present would know the answer to and thatwould spark exploration, they engaged in better inquiry at the next exhibit—asking more questions, performing more experiments and making betterinterpretations of their results. Specifically, their questions became more comprehensiveat the new exhibit. Rather than merely asking about something they wanted totry, they tended to include both cause and effect in their question. Askingjuicy questions appears to be a transferable skill for deepening collaborativeinquiry into the science content found in exhibits. This type of learning is not confinedto museums or institutional settings. Informal learning environments toleratefailure better than schools. Perhaps many teachers have too little time toallow students to form and pursue their own questions and too much ground tocover in the curriculum. But people must acquire this skill somewhere. Oursociety depends on them being able to make critical decisions about their ownmedical treatment, say, or what we must do about global energy needs anddemands. For that, we have a robust informal learning system that gives nogrades, takes all comers, and is available even on holidays and weekends.
56. What is traditional educators’interpretation of the research outcome mentioned in the first paragraph?
A) Students are notable to apply prior knowledge to new problems.
B) College studentsare no better than fifth grader in memorizing facts.
C) Education has notpaid enough attention to major environmental issues.
D) Education hasfailed to lead students to think about major scientific ideas.
57. In what way are college studentsdifferent from children?
A) They have learned to thinkcritically.
B) They are concerned about socialissues.
C) They are curious about specificfeatures.
D) They have learned to workindependently.
58. What is the benefit of askingquestions with no ready answers?
A) It arousesstudents’ interest in things around them.
B) It cultivatesstudents’ ability to make scientific inquiries.
C) It trains students’ability to design scientific experiments.
D) It helps studentsrealize not every question has an answer.
59. What is said to be the advantageof informal learning?
A) It allows forfailures.
B) It charges notuition.
C) It isentertaining.
D) It meetspractical needs.
60. What does the author seem toencourage educators to do at the end of the passage?
A) Train students tothink about global issues.
B) Design moreinteractive classroom activities.
C) Make full use ofinformal learning resources.
D) Includecollaborative inquiry in the curriculum
【英语六级阅读理解备考题】相关文章:
高考题英语阅读理解11-03
考研英语阅读理解考题分析及解答技巧07-09
考研英语阅读理解常考题型分析07-19
称英语阅读理解常考题型解析10-10
英语六级阅读理解技巧07-16
英语六级阅读理解口诀10-14
职称英语阅读理解常考题型及提问方式07-28
英语六级阅读理解的高分技巧07-11
英语六级阅读理解的满分技巧05-24