初中英语阅读考前练习及答案
This one﹣time class is for the beginners.Children can gather family history information by looking through the records in the library and on the Internet.You can learn things like where your great﹣grandparent came from.Instructions are given on using the library book Ancestry Library Edition,and the website Heritage Quest Online.
Below are the date and time for the scheduled (已排的) classes.The number of students in each class is limited to 20,so you need to call the Northwest Hall first by 87003636or email edu@lib.edu.
Scheduled Classes:Saturday,December 12,10:00a.m.﹣12:00.m.
26.This is most probably a(n) A .
A.poster
B.timetable
C.invitation
D.advertisement
27.Where should Johnson go if he wants to enjoy the concert after he finishes the Genealogy Class? B
A.Main Library
B.East Hall
C.South Hall
D.Northwest Hall
28.What can we learn from the article? D
A.You can watch two foreign films in November in the library.
B.You should email sc@lib.edu to get a good seat for the free concert.
C.You can enjoy both the mvie and the concert on November 21,201.
D.You may learn some family history information by using the library book.
【考点】广告布告类阅读.
【分析】这是一个图书馆的海报,有三项内容,第一项是周六电影;第二项是介绍免费音乐会的时间内容;第三项介绍的是一门课程,GENEALOGY(家谱) CLASSES家谱课,介绍了课程的时间及内容和联系方式.
【解答】26.A主旨大意题.根据文章On two Saturdays the library will hold Saturday Cinema周六图书馆将要放映电影;These free concerts are held at 3:00p.m.in the East Hall可知音乐会是免费的,第三项介绍的是一门课程,GENEALOGY(家谱) CLASSES家谱课,故排除选项D,广告;可以看出这是一个海报,选项B,C是时间表和邀请函,是不合适的,故选A.
27.B细节理解题.根据Scheduled Classes:Saturday,December 12,10:00a.m.﹣12:00.m.可知家谱课是在12点结束,These free concerts are held at 3:00p.m.in the East Hall.音乐会在东大厅,下午三点,约翰逊可以在上完家谱课后去东大厅听音乐会.
28.D细节理解题.根据第一项中第二个电影GENERAL﹣South Hall Saturday,December 5,2015 2:30p.m.可知是在12月,选项A排除; You have a chance to have a good seat if you guess right.Email:sc@lib.edu.是和看电影有关的,选项B不对;根据音乐会的时间可知11月是没有音乐会的,选项C排除,故选D.
初中英语阅读【3】
Bob shook his money box again.Nothing!He carefully counted the coins.He had only 24.52,butthebikehewantedwasatleast90!How could he get the rest of the money?His friends all had bikes.It was difficult to hang out with people when you were the only one without a bike.He thought about what he could do.He knew his parents couldn't help him,for they had no extra money.There was only one way to get money.He had to find a job.He decided to ask Mr Scott for advice.
"Well,you can start right here,"said Mr Scott."You see,my house need cleaning and my car needs washing."
That was the beginning of Bob's part﹣time job.For the next three months he worked every day after finishing his homework.He took dogs for walks,cleaned cupboards and swept the floor.
The day finally came!Bob counted his money and found $94.32.He went to the shop to buy the bike at once.He rode home proudly,looking forward to showing his new bike to his friends.Bob loved his bike very much because he had bought it with his own money.He had achieved what he thought was impossible,and that was even more than the bike.
53.What did Bob want to have?
Bob wanted to have a bike.
54.What was Bob's family like?
Bob's family was poor.
55.If you want something,will you get it by doing part﹣time jobs?Why or why not?
Yes,I will.Because when I buy something for myself with my own moneyI am proud of myself .
【考点】阅读表达;人物故事类阅读.
【分析】全文大意:
Bob再次摇了摇他的存钱罐.什么都没有!他仔细地数着硬币.他只有24.52美元.而他想要的自行车至少90美元.如何获得剩余部分的钱呢?他的朋友都有自行车.当你是唯一没有自行车的.人时很难与别人出去玩.他想他能做些什么.他知道他的父母不能帮他.因为他们没有多余的钱.只有一种挣钱的方法.他不得不找到一份工作.他决定向Scott先生寻求建议.Scott先生说他的房屋需要打扫,他的车需要清洗.Bob的兼职工作就此开始了.在接下来的三个月他每天做完作业后.他就去遛狗、打扫橱柜、扫地.这一天终于来到了.Bob攒够了钱,他马上到商店买下了那辆自行车.他自豪地骑着车回了家,期待着给他的朋友展示他的新自行车.Bob非常喜欢他的自行车,因为他是用自己的钱买的.他做到了他原以为不可能的事情,那不只是一辆自行车.
【解答】答案:
53.Bob wanted to have a bike.
54.Bob's family was poor.
55.Yes,I will.Because when I buy something for myself with my own money I am proud of myself.
53、细节理解题 根据第一段Bob shook his money box again.Nothing!He carefully counted the coins.He had only 24.52,but the bike hewanted was at least90"Bob再次摇了摇他的存钱罐.什么都没有!他仔细地数着硬币.他只有24.52美元.而他想要的自行车至少90美元"可知Bob 想要一辆自行车,故回答Bob wanted to have a bike.
54、推理判断题 根据第一段He knew his parents couldn't help him,for they had no extra money."他知道他的父母不能帮他.因为他们没有多余的钱."可推知Bob的家很穷,故回答Bob's family was poor.
55、开放题 根据题目要求可知询问如果你想要某个东西,你愿意通过干兼职得到它吗,为什么愿意或为什么不愿意?例如回答Yes,I will.Because when I buy something for myself with my own money I am proud of myself."我愿意因为当我用自己的钱给自己买东西时,我为自己感到骄傲."答案不唯一
【初中英语阅读考前练习及答案】相关文章: