职称英语卫生类A级考试真题:阅读判断

时间:2024-10-10 13:27:12 晓璇 职称英语 我要投稿

2024年职称英语卫生类A级考试真题:阅读判断

  下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。以下是小编为大家收集的2024年职称英语卫生类A级考试真题:阅读判断,欢迎阅读,希望大家能够喜欢。

2024年职称英语卫生类A级考试真题:阅读判断

  职称英语卫生类A级考试真题:阅读判断 1

  Bees and Colour

  On our table in the garden we put a blue card, and all around this blue card we put a number of different grey cards. These trey cards are of all possible shades of grey and include white and black. On each card a watch-glass is placed. The watch-glass on the blue card has some syrup in it; all the others are empty. After a short time bees find the syrup, and they come for it again and again. Then, after some hours, we take away the watch-glass of syrup which was on the blue card and put an empty one in its place.

  Now what do the bees do? They still go straight to the blue card, although there is no syrup there. They do not go to any of the grey cards, in spite of the fact that one of the grey cards is of exactly the same brightness as the blue card. Thus the bees do not mistake any shade of grey for blue. In this way we have proved that they do really see blue as a colour.

  We can find out in just the same way what other colours bees can see. It turns out that bees can see various colours, but these insects differ from us as regards their colour-sense in two very interesting ways. Suppose we train bees to come to a red card, and, having done so, we put the red card on the table in the garden among the set of different grey cards. This time we find that the bees mistake red for dark grey or black. They cannot distinguish between them. This means that red is not a colour at all for bees; for them it is just dark grey or black.

  That is one strange fact; here is another. A rainbow is red on one edge, violet on the other. Outside the violet of the rainbow there is another colour which we cannot see at all. This colour beyond the violet, invisible to us, is called the ultra-violet. Although it is invisible, we know that the ultra-violet is there because it affects a photographic plate. Now, although we are unable to see ultra-violet light, bees can do so; for them ultra-violet is a colour. Thus bees see a colour w

  ahich we cannot even imagine. This has been found out by training bees to come for syrup to various parts of a spectrum, or artificial rainbow, thrown by a prism on a table in a dark room. In such an experiment the insects can be taught to fly to the ultra-violet, which for us is just darkness.

  1. The experiment with bees described in the first and second paragraphs tell us that bees regard blue as a colour.

  A. True

  B. False

  C. Not mentioned

  2. The third paragraph tells us that bees also regard red as a colour.

  A. True

  B. False

  C. Not mentioned

  3. The experiment described in the second paragraph aimed to find out that bees are not able to see grey as a colour.

  A. True

  B. False

  C. Not mentioned

  4. An artificial rainbow was created for the experiment to see whether bees can recognize the ultra-violet as a colour.

  A. True

  B. False

  C. Not mentioned

  5. The fourth paragraph tells us that bees may be harmed by ultra-violet light.

  A. True

  B. False

  C. Not mentioned

  6. We can conclude from the passage that bees recognize colours in the same way as human beings.

  A. True

  B. False

  C. Not mentioned

  7. Bees are more sensitive to colours than human beings.

  A. True

  B. False

  C. Not mentioned

  KEY: ABBACBC

  职称英语卫生类A级考试真题:阅读判断 2

  Hearts and kidneys: If one’s diseased, better keep a close eye on1 the other. Surprising new research shows kidney disease somehow speeds up heart disease well before it has ravaged the kidneys. And perhaps not so surprising, doctors have finally proven that heart disease can trigger kidney destruction, too.

  The work, from two studies involving over 50,000 patients, promises to boost efforts to diagnose simmering kidney disease earlier. All it takes are urine and blood tests that cost less than $ 25, something proponents want to become as routine as cholesterol checks. 2 “The average patient knows their cholesterol,”says Dr. Peter McCullough, preventive medicine chief at Michigan’s William Beaumont Hospital. “The average patient has no idea of3 their kidney function.”

  Chronic kidney disease, or CKD, is a quiet epidemic: Many of the 19 million Americans estimated to have it don’t know they do. The kidneys lose their ability to filter waste out of the bloodstream so slowly that symptoms arent obvious until the organs are very damaged. End-stage kidney failure is rising fast, with 400,000 people requiring dialysis or a transplant to survive, a toll that has doubled in each of the last two decades.

  And while CKD patients often are terrified of having to go on dialysis, the hard truth is that most will die of heart disease before their kidneys disintegrate to that point, something kidney specialists have recognized for several years but isnt widely known, s Indeed, the new research is highlighted in this months Archives of Internal Medicine with a call for doctors who care for heart patients to start rigorously checking out the kidneys, and for better care of early kidney disease. 7

  The link sounds logical. After alla , high blood pressure and diabetes are chief risk factors for both chronic kidney disease and heart attacks. But the link goes beyond" those risk factors, stresses McCullough: Once the kidneys begin to fail, something in turn10 accelerates heart disease, not just in the obviously sick or very old, but at what he calls “a shockingly early age.” McCullough and colleagues tracked more than 37,000 relatively young people—average age 53 — who volunteered for a kidney screening. Three markers of kidney function were checked: The rate at which kidneys filter blood, called the GFR or glomerular filtration rate11; levels of the protein albumin in the urinei and if they were anemic. They also were asked about previously diagnosed heart disease.

  The odds of having heart disease rose steadily as each of the kidney markers worsened. More striking was the death data. At this age, few deaths are expected, and indeed just 191 people died during the study period. But those who had both CKD and known heart disease had a threefold increased risk of death in a mere 2 1/2 years, mostly from heart problems. “This study is very much a wake-up call,” McCullough says.

  练习:

  1. How can one learn earlier whether he or she suffer simmering kidney disease?

  A. By cholesterol checks.

  B. By urine and blood tests.

  C. By keeping a close eye on ones kidneys.

  D. By measuring the volume of urine output.

  2. How many Americans suffer chronic kidney disease according to an estimation?

  A. 1,9,000,000.

  B. 400,000.

  C. 50,000.

  D. 37,000.

  3. How many Americans suffered end-stage kidney failure and required dialysis or a transplant to survive twenty years ago according to an estimation?

  A. 400,000.

  B. 300,000.

  C. 200,000.

  D. 100,000.

  4. What did the Archives of Internal Medicine call for doctors caring for heart patients to do?

  A. To examine their patients heart function carefully.

  B. To have their patients chests X-ra Yed regularly.

  C. To select volunteers from their patients for a kidney screening.

  D. To start rigorously checking out their patients kidneys.

  5. Which of the following is NOT one of the three markers of kidney function?

  A. Levels of the protein albumin in the urine.

  B. Levels of the white blood cells in the blood.

  C. The rate at which kidneys filter blood.

  D. Whether one is anemic or not

  答案与题解:

  1.B 第二段第一、二句说到,加速慢性肾病的诊断所使用的方法就是尿检和血检,故B项为正确答案。

  2.A 第三段第一句说。在估计患有慢性肾病的1,900万美国人呼叫很多人不知道自己患此病,可见A项是正确答案。

  3.D 第三段最后一句说.终末期肾衰竭病人数日迅速增加,有40万人需要肾透析或肾移植才能存活.这个数字在近20年小每10年翻一番。按此计算,10年前应为20万人,20年前就应是10万人,故正确答案应为1)。

  4.D 第四段最后一句说到,《内科档案》杂志号召为心脏病人治病的.医生要开始严格地检查病人的肾脏,D项正是它要求做的事情。

  5.B 第五段倒数第二句列㈩了肾功能的三个标志物.选项C、A、D均包括在内,唯独没有B项,故B项是本题答案。

  职称英语卫生类A级考试真题:阅读判断 3

  Will We Take Vacation in Spaces?

  When Mike Kelly first set out to build his own private space-ferry service, he figured his bread-and-butter business would be lofting satellites into high-Earth orbit. Now he thinks he may have figured wrong. "People were always asking me when they could go," says Kelly, who runs Kelly Space & Technology out of San Bernardino, California. "I realized that real market is in space tourism."

  According to preliminary market surveys, there are 10,000 would be space tourists willing to spend $1 million each to visit the final frontier. Space Adventure in Arlington, Virginia, has taken more than 130 deposits for a two-hour, $98,000 space tour tentatively (and somewhat dubiously) set to occur by 2005. Gene Meyers of the Space Island Group says: "Space is the next exotic vacation spot."

  This may all sound great, but there are a few hurdles. Putting a simple satellite into orbit -with no oxygen, life support or return trip necessary-already costs an astronomical $22,000/kg. And that doesn t include the cost of insuring rich and possibly litigious passenger. John Pike of the Federation of American Scientists acerbically suggests that the entire group of entrepreneurs trying to corner the space-tourism market have between them "just enough money to blow up one rocket." The U.S. space agency has plenty of money but zero interest in making space less expensive for the little guys. So the little guys are racing to do what the government has failed to do: design a reusable launch system that s inexpensive, safe and reliable. Kelly Space s prototype looks like a plane that has sprouted rocket engines. Rotary Rocket in Redwood City, California, has a booster with rotors make a helicopter-style return to Earth; Kistler Aerospace in Kirkland, Washington, is piecing together its versions from old Soviet engines, shuttle-style thermal protection tiles and an elaborate parachute system. The first passenger countdowns a

  are still years away, but bureaucrats at the Federal Aviation Administration in Washington are already informally discussing flight regulations. After all, you can t be too prepared for a trip to that galaxy far, far away.

  For those who are intent on joining the 100-mile high club, Hilton and Budget are plotting to build space hotels. Before the Russian space Mir came down, some people were talking about using it as a low-rent space motel to reduce the cost. If a space hotel is finally built in space, and if you re thinking of staying in it, you may want to check the Michelin ratings before booking yourself a suite.

  EXERCISE:

  1. Mike Kelly planned to turn his business of making bread and butter into a business that is engaged in space tourism.

  A) True B) False C) Not mentioned

  2. Kelly hoped to develop space tourism, which he thought would be a good market.

  A) True B) False C) Not mentioned

  3. Space Adventure in Arlington has taken 130 deposits totaling $98,000 for a two hour space tour.

  A) True B) False C) Not mentioned

  4. It sounds great that soon there will be space residence, although it is still a tentative plan.

  A) True B) False C) Not mentioned

  5. Some of the hurdles space tourism faces include a lack of oxygen and life support equipment.

  A) True B) False C) Not mentioned

  6. Little guys, who do not have plenty of money but have great interest in space tourism, are trying to make the space travel less expensive but more reliable.

  A) True B) False C) Not mentioned

  7. We can infer from the context that the Michelin ratings can help people to find prices of hotels.

  A) True B) False C) Not mentioned

  Key:BABCBAA

  职称英语卫生类A级考试真题:阅读判断 4

  Free Statins With Fast Food Could Neutralize Heart Risk

  Fast food outlets could provide statin drugs free of 1 so that customers can reduce the heart disease dangers of fatty food, researchers at Imperial College London 2 in a new study.

  Statins reduce the 3 of unhealthy ”LDL” cholesterol in the blood. A wealth of trial data has proven them to be highly effective at lowering a person’s heart attack 4 .

  In a paper published in the American Journal of Cardiology,Dr Darrel Francis and colleagues calculate that the reduction in heart attack risk offered by a statin is 5 to offset the increase in heart attack risk from 6 a cheeseburger and drinking a milkshake.

  Dr Francis,from the National Heart and Lung Institute at Imperial College London,who is the senior author of the study, said:”Statins don’t cut out a11 of the 7 effects of cheeseburgers and French fries.It’s better to avoid fatty food altogether.But we’ve worked out that in terms of your 8 of having a heart attack. Taking a statin can reduce your risk to more or less the same 9 as a fast food meal increases it.” “It’s ironic that people are free to take as many unhealthv condiments in fast food outlets as they 10 , but statins, which are beneficial to heart health, have to be prescribed. It makes sense to make risk-reducing statins available just as easily as the unhealthy condiments that are l 1 free of charge.It would cost less than 5 pence per 1 2 一not much different to a sachet of sugar.” Dr Francis said.

  When people engage in risky behaviours like driving or smoking, they’re encouraged to take 13 that lower their risk, 1ike 14 a seatbelt or choosing cigarettes with filters. Taking a statin is a rational way of 1 5 some of the risks of eating a fatty meal.

  词汇:

  statin/st tIn! n.降胆固醇药物

  outlet/autlit/ n.销售点

  cholesterol/ klestrl / n.胆固醇

  offset /,fset/ V. 抵消,补偿

  cheeseburger/ ti:z,b:ɡ / n.芝士汉堡包

  milkshake! milkeik / n.奶昔

  condiment /kndimnt]! n .调味品

  sachet /stei / ii .小袋,小包

  rational / rnl / adj.合理的

  注释:

  1. Fast food outlets could provide statin drugs: 句中的could 是一种委婉表达建议的用词,意为“可以”。

  2. Imperial College London: 帝国理工学院。该学院于1907 年由城市和行会学校、皇家矿业学校以及皇家科学学院合并组成。学院于2007 年7月正式脱离伦敦大学成为一所独立大学。提供本科和研究生教育,共有四个学院,工程学院、医学院、自然科学院和生命科学院

  3. LDL cholesterol: 低密度脂蛋白胆固醇。LDL是low density lipoprotein(低密度脂蛋白)的缩写形式。

  4. a wealth of trial data: 大量的试验数据。a wealth of意为“大量的,许多”。

  5. American Journal of Cardiology: 美国心脏病学杂志

  6. French fries:炸薯条

  7.It makes sense...: make sense 意为“说得通,合情合理”。

  8. a sachet of sugar: 一小袋糖。快餐店一般备有袋糖,供饮咖啡或热奶的顾客免费取用。

  练习:

  1.A change B charge C chain D chance

  2.A trust B decide C suggest D calculate

  3.A number B amount C volume D product

  4.A frequency B treatment C diagnosis D risk

  5.A severe B enough C weak D active

  6.A buying B preparing C eating D cooking

  7.A unhealthy B strong C different D doubtful

  8.A examination B suffering C determination D possibility

  9.A degree B dimension C angle D range

  10.A use B hate C reject D like

  11.A transported B provided C preserved D convened

  12.A cook B patient C customer D visitor

  1 3.A measures B care C advantages D turns

  14.A buying B wearing C cleaning D changing

  1 5.A increasing B finding C lowering D taking

  答案与题解:

  1. B本文介绍说,吃汉堡包等快餐食品容易引发心脏病,而服用statin能降低心脏病发作的风险,一正一负正好抵消。statin 价格便宜,文章建议快餐店像免费供应调味品那样免费供应statin0 free of charge 是固定搭配,意为“免费”。选择charge 是对的。

  2. C 本题要选suggest ,因为其他三个选项在意思上都不合适。此外,本句主句的谓语动词用了could (provide) ,委婉地含有“建议”的意思。所以suggest 是个不二的选择。

  3.B 与降低unhealthy "LDL" cholesterol 搭配的一定是amount(量),而不可能是number(数字)、volume(体积)或product (乘积)。

  4.D从上下文判断,要降低(lower)的当然是risk。lower frequency(降低频率)、lower treatment(降低治疗)或lower diagnosis (降低诊断)与上下文的意思都不匹配。

  5. B 本句表达的意思是:Dr Darrel Francis 在他的论文中说,经过计算,一粒statin 降低心脏病发作的风险足以抵消吃一个奶酪汉堡包和喝一杯奶昔所增加的患心脏病的风险。所以本题的答案是enough。

  6. C 顾客不可能在快餐店里preparing cheeseburger 或cooking cheeseburger,而buying cheeseburger不会增加心脏病风险。所以,只有eating cheeseburger 才合乎上下文的意思。

  7.A从上下文判断,被cut out(去除)的effects一定是unhealthy effects,所以,unhealthy是本题的答案。

  8.D本句中的in terms of 意为“就……而言”,要与后半句“一正一负相互抵消”的意思相匹配,所以只能是“就患心脏病的可能性而言”。possibility 是答案。

  9. A本句的`意思与第五题的意思相同,即statin降低心脏病发作的风险与快餐增加的心脏病的风险在程度(degree)上大致相当。如果选择其他三个选项,意思变成了,“尺寸(dimension)上、角度(angle)上或范围(range)上大致相当”,就说不通了。

  10.D 填词所在的句子的意思告诉我们,具有讽刺意味的一点是:顾客可以随心所欲地免费享用不健康的调味品。as one likes 是固定用法,意为“随某人所愿,随某人所喜欢”。所以,like 是答案。其余三个选项用在本句中都不合适。

  11.B transported (运输)、preserved (保存)或converted (转换)填人句子中,意思都不顺。只有填入provided (提供)符合句意。provided 是答案。

  12.C 到快餐店去就餐的人当然是customer。

  13.A 为了降低开车和吸烟的风险,人们被鼓励要采取一些安全措施。作者借此说明为了降低食用快餐的风险,我们也要采取措施。根据这层意思,选择measures是正确的。take measure的意思是“采取措施”。其他三个选项都不合适:take care是“注意,小心”,take advantage 是“利用”,take turns 是“轮流,依次”。

  14.B 本题很明显要选wearing,因为上下文的意思是“系上安全带”。buying a seatbelt,cleaning a seatbelt和changing a seatbelt都与上下文的意思相去太远。

  15. C通篇文章都在阐述statin能降低患心脏病的风险。所以,lowering(降低)是答案。

  职称英语卫生类A级考试真题:阅读判断 5

  One of the main weapons to prevent mother-to-child transmission of the AIDS virus during birth is the drug nevirapine3. But when nevirapine is used alone just once, HIV4 starts becoming resistant to it. Research in Botswana shows that the resistance is not long lasting and that this affordable drug does not have to be abandoned forever by infected mothers who have already taken it.

  International medical guidelines call for5 pregnant women with advanced HIV to get a combination of AIDS drugs including nevirapine to prevent passing their infection on to their newborns during delivery. But in poor countries, combinations have been expensive and nevirapine has often been Used al. one, since studies have shown that a single dose can cut the transmission rate in half.

  The problem is that HIV resistance builds against it quickly when used alone just once because other drugs are not present to kill the virus particles that survive nevirapine. This renders the drug less effective in later combinations for treating women after their baby is born. But the new study from Botswana shows that nevirapine can make a comeback for these women if they wait until the resistance subsides.

  “The further out you get from that exposure to single dose nevirapine, the less detectable nevirapine resistance is6,” said Shahin Lockman of the Harvard School of Public Health in Boston7. She says waiting period for women who get the single dose of nevirapine at delivery can be as short as six months. “If they started nevirapine-based treatment six or more months after nevirapine exposure, their treatment response8 was just as good, and really quite high, compared to women who did not have the single dose of nevirapine,” she added. “However, the women who started nevirapine-based treatment within six months of that nevirapine exposure were much more likely to experience treatment failure.”

  The study published in the New England Journal oJ Medicine9 shows that waiting at least six months means that HIV-positive women are 70 percent more likely to benefit from nevirapine-based drug combinations again than women who get them sooner. An official with the U.S. government health agency that helped fund the study calls it very important.

  I.ynne Mofenson is chief of research on child, adolescent, and maternal AIDS at the U. S. National Institute of Child Health and Human Development10. She says the finding supports a World Health Organization (WHO)H recommendation restricting a single dose of nevirapine only to pregnant HIV-infected women who are healthy enough to wait six months after childbirth for more nevirapine-based therapy. Otherwise, they should get other drugs during labor. “It shows the importance of screening women for treatment while they are pregnant and putting them on appropriate therapy while they are pregnant to avoid having to start them too soon after they received preventive therapy,” she explained.

  Shahin Lockman in Boston says the problem of nevirapine resistance should diminish now that12 more and more people are receiving combinations of AIDS drugs under expanded U. S. and international programs to deliver them to Africa and other regions hard hit by the virus.

  练习:

  1. What effect does nevirapine have?

  A. It is a broad-spectrum antibiotic and kills all kinds of bacteria.

  B. It is an antiviral preparation and kills all kinds of viruses.

  C. It prevents the transmission of the AIDS virus and protects one from heart attack.

  D. It may prevent passing HIV infection from mothers on to their newborns during delivery.

  2. Why does HIV resistance against nevirapine build very quickly even when the drug is used alone just once?

  A. Because the drug is not strong enough to kill all of the HIV in the body.

  B. Because there may not be a susceptibility test before using the drug.

  C. Because other drugs are not present to kill the virus particles that survive nevirapine.

  D. Because there are too many mutations of HIV for nevirapine to deal with.

  3. When may a woman start her nevirapine-based treatment if she gets the single dose of nevirapine at delivery ?

  A. She may start nevirapine-based treatment soon after her delivery.

  B. She may start nevirapine-based treatment within six months after her delivery.

  C. She has to wait at least six months after that nevirapine exposure.

  D. She may wait several years so as to achieve the best effect.

  4. We may learn from this passage that HIV resistance against nevirapine

  A. lasts only for about a half year and fades quickly.

  B. will last forever in a woman who took nevirapine.

  C. is a terrible drug that must be banned at once.

  D. is a problem too difficult to be solved.

  5. Generally speaking, the authors attitude towards the use of nevirapine is

  A. negative

  B. positive

  C. uncertain

  D. doubtful

  答案与题解:

  1.D 第一段第一句及第二段第二句均提到nevirapine可以防止母亲在分娩时将HIV病毒传染给新生儿的问题,故D项是正确答案。

  2.C 第三段第一句说,即使单独使用nevirapine一次,HIV病毒也会很快产生对nevirapine的抗药性,原因就是没有其他药物可以杀死nevirapine还没有杀死的病毒颗粒,这正是C项的内容。

  3.C 第四段第二句说到,等待的时间最短可到六个月,第五段第一句又说,最少等待六个月的妇女,她们以nevirapine为主的药物综合治疗的`疗效要比等待不足六个月的妇女高70%,可见C项“最少要等待六个月”是正确答案。

  4.A 第一段第三句说到抗药性存在的时间并不长,第四段第二句又说等待的时间可以短至六个月,另外,文章的标题也说抗药性很快消失,可见A项是正确选项,其他各项文章均未提及。

  5.B 第一段是文章的提要,最能说明作者观点,其中最后一句就明确提到,已经服用nevirapine的已感染上HIV的母亲们不应该放弃服用这种能用得起的药物。而且通篇文章都在探讨如何更有效地利用此药物,因此作者对使用此药的态度应该是“积极的、肯定的”。

【职称英语卫生类A级考试真题:阅读判断】相关文章:

2024年职称英语考试真题及答案卫生类B级阅读判断09-24

职称英语考试阅读判断题真题练习03-10

2024年卫生类C级职称英语阅读理解考试真题09-24

2015职称英语卫生类A级考试真题及答案03-10

2015职称英语卫生类B级考试真题及答案03-10

2015职称英语卫生类C级考试真题及答案03-10

2015年职称英语考试真题及答案理工类C阅读判断03-12

2016职称英语卫生类B级考试真题补全短文03-28

2024年职称英语《卫生B级》考试真题09-26