六级英语阅读理解真题

时间:2017-11-08 19:57:27 英语阅读 我要投稿

六级英语阅读理解真题

  下面是小编给大家准备的六级英语阅读理解的真题以及答案解析,一起来练习一下吧!

六级英语阅读理解真题

  第一篇:

  Questions 61 to 65 are based on the following passage.

  Recent reports suggest that tea can cause brittle bones-but you'll probably be safe if youdrink less than a gallon a day.

  Do you fancy a cup of tea? We drink, on average, three mugs a day. But you might want totry another strong alcohol after hearing the case of a 47-year-old woman, published in theNew England Journal of Medicine (NEJM), who developed brittle bones and lost all of her teethafter drinking too much tea.

  Tea may not be so great for prostates (前列腺) either. Last year, research from theUniversity of Glasgow found that men who drank more than seven or more cups of tea a dayhad a 50% higher risk of prostate cancer. And in 2009 a paper in the British Medical Journalshowed that drinking very hot tea(70oC or more) increased the likelihood of esophageal (食管的) cancer.

  Still gasping for that cup of tea? There is some evidence that tea can be good for you too,with antioxidant properties, so maybe you're not actually drinking enough of the stuff.

  The poor woman in the NEJM study is not alone. There are a few other cases of people whohave damaged their bones through too much tea. But she (like those in other studies) wasdrinking excessive amounts: 100 - 150 tea bags a day to make 12 cups of tea. A litre of teacan contain up to 9mg of fluoride(氟化物), which in excess can cause skeletal fluorosis ( 氟中毒), reducing bone quality and causing pain and stiffening of the ligaments (韧带). Other studiesshow you generally need to drink a gallon a day for three decades to develop this condition.

  You also shouldn't worry about the Glasgow study as it wasn't designed to show thatdrinking tea actually caused prostate cancer. All it proved was an association and people wereonly asked how much tea they drank at the start of the study, which went on for about 28years.

  The National Cancer Institute in the U.S. concludes that the evidence isn't good enough tosay tea either harms or helps our health. However it does seem sensible in the light of the BMJstudy to wait for your tea to cool down for a few minutes.

  Black tea, which makes up 75% of the world's consumption, may have healthy propertiesfrom its plant chemicals called poly phenols(多酚), which are antioxidants. Green tea containsmore poly phenols but isn't so nice to dunk digestives into.

  A review of the evidence in the European Journal of Clinical Nutrition, sponsored by the TeaCouncil--which, the authors say, had no part in the study--found the research showed morethan three cups of black tea a day reduced heart disease. It found no evidence of harm "inamounts typically consumed". So as long as you drink less than a gallon of tea a day youshould be absolutely fine.

  61. What can be inferred about tea from Paragraph 3?

  A) Very hot tea may cause prostate cancer.

  B) There may be a link between very hot tea and esophageal cancer.

  C) Over-drinking tea is the cause of prostate cancer.

  D) Drinking too much tea may worsen esophageal cancer.

  62. Excessive intake of fluoride may

  A) increase the likelihood of heart attack

  B) cause the bone fracture

  C) cause fluorosis in the blood

  D) weaken the bone quality and hurt the ligaments

  63. Which of the following instructions is encouraged to practice?

  A) Drinking less tea in the future.

  B) Drinking no tea at all.

  C) Drinking tea that is not too hot.

  D) Drinking green tea instead of black tea.

  64. Black tea is considered as healthy drink because

  A) it contains antioxidants

  B) it is made from plant

  C) poly phenols are added to it

  D) it helps one digest

  65. What can be inferred from the last paragraph?

  A) Under no circumstance can you drink more than a gallon of tea a day.

  B) Black tea can be seen as a cure for heart disease.

  C) Drinking tea does no harm at all, regardless of how much you consume.

  D) Tea Council's participation into the research may decrease its credibility.

  第二篇:

  Questions 56 to 60 are based on the following passage.

  Caught in a squeeze between the health needs of aging populations on one hand and the financial crisis on the other, governments everywhere are looking for ways to slow the growth in health-care spending. Increasingly, they are looking to the generic-drugs (普通药物) industry as a savior. In November Japan's finance ministry issued a report complaining that the country's use of generics was less than a third of that in America or Britain. In the same month Canada's competition watchdog criticized the country's pharmacies for failing to pass on the savings made possible by the use of generic drugs. That greed, it reckoned, costs taxpayers nearly C$1 billion a year.

  Then on November 28th the European Commission issued the preliminary results of its year-long probe into drug giants in the European Union. The report reached a damning~, though provisional, conclusion: the drugs firms use a variety of unfair strategies to protect their expensive drugs by delaying the entry of cheaper generic opponents. Though this initial report does not carry the force of law (a final report is due early next year), it has caused much controversy. Neelie Kroes, the EU's competition commissioner, says she is ready to take legal action if the evidence allows.

  One strategy the investigators criticize is the use of the "patent duster( 专利群)". A firm keen to defend its drug due to go off-patent may file dozens or hundreds of new patents, often of dubious merit, to confuse and terrify potential copycats and maintain its monopoly. An unnamed drugs firm once took out 1,300 patents across the EU on a single drug. The report also suggests that out-of-court settlements between makers of patented drags and generics firms may be a strategy used by the former to delay market entry by the latter.

  According to EU officials, such misdeeds -have delayed the arrival of generic competition and the accompanying savings. On average, rite report estimates, generics arrived seven months after a patented drug lost its protection, though where the drug was a big seller the lag was four months. The report says taxpayers paid about q 3 billion more than they would have-had the generics gone on sale immediately.

  But hang on a minute, Though many of the charges of bad behavior leveled at the patented-drugs industry by EU investigators may well be true, the report seems to let the generics industry off the hook(钩子) too lightly. After all, if the drugs giants stand accused, in effect, of bribing opponents to delay the launch of cheap generics, shouldn't the companies that accepted those "bribes" also share the blame?

  56. Why are governments around the world seeking ways to reduce their health-care spending?

  A) They consider the generic-drugs industry as a savior.

  B) They are under the double pressure of aging group and financial crisis.

  C) Health-care spending has accounted too large proportion.

  D) Health-care spending has cost taxpayers too much income.

  57. What can we learn from the report issued by the European Commission?

  A) Drug firm will use just ways to protect their drags.

  B) Cheaper generic drugs are easy to enter market,

  C) The report has come to an ultimate conclusion.

  D) The final report may lead to commissioner's legal action.

  58. The investigators seriously condemned the drug firms for__________.

  A) they do not let their opponents to resort to the comet

  B) they use clusters of patents to protect their products

  C) they bribe the cheaper generic opponents

  D) trey do not pass on the savings made by use of generic drugs

  59. On average, the genetics will be delayed to enter the market by __________.

  A) seven months

  B) three months

  C) four months

  D) eleven months

  60. Which of the following accords with the author's view?

  A) Charges on patented-drug industry are anything but true.

  B) Generics industry is a sheer victim in the competition.

  C) Only drug giants are to blame.

  D) Exclusion of generics industry from taking responsibility is questionable.

  >>>>>>参考答案<<<<<<

  第一篇:

  61.B)。本题考查读者对该段意思的准确理解。定位段指出“饮茶似乎对前列腺也没有益处。去年,格拉斯哥大学研究发现每天饮用超过七杯茶的男性患前列腺癌的风险会高出50%。2009年,《英国医学期刊》的一篇论文指出饮用过热的茶(70摄氏度或以上)会增加患食道癌的可能性”,故答案为B)。

  62.D)。本题考查过量摄入氟化物的危害。定位句提到“一升茶水含有9毫克的氟化物,如果氟化物摄入过量,那么会造成人体骨骼氟中毒,骨质下降.韧带疼痛僵硬”,故D)为答案。

  63.C)。本题考查作者认为读者应采纳的建议。定位句指出“但是,鉴于《英国医学期刊》的研究,等几分钟让茶水放凉一些还是有意义的”,故C)为答案。

  64.A)。本题考查红茶保健的原因。由定位句可知“红茶,占世界茶类饮用量的75%,可能因其含有植物化合物(即抗氧化的多酚)从而具有保健作用。”故答案为A)。

  65.D)。本题考查堵着对该段意思的准确理解。由定位段可知“对由茶叶理事会赞助的'《欧洲临床营养学杂志》的一项证据研究(作者表示茶叶理事会并未参与到研究中)发现,每日饮用三倍以上红茶可以减少患心脏病的概率,且没有标明饮用特订立的茶水会对人体有害。只要你每天音超不超过一加仑,那么绝对没有问题”。原味特别指处茶叶理事会未参与到研究中,可以推知或许会因为茶叶理事会的立场,会导致研究结果可信度下降,故答案为D)。

  第二篇:

  56.B)。由定位句可知,各国政府一方面面临老龄化人群的健康需求,另一方面受到金融危机的影响,所以都在寻求减少医疗保健开支的途径,B)符合题意。

  57.D)。定位句提到,11月28日欧洲委员会发布的一个初步调查报告,下文开始对该报告进行描述,由第二段最后一句Neelie Kroes,the EU's competition commissioner,says she is ready totake legal action if the evidence allows.可推断如果证据充足,委员们会采取行动,D)符合题意。

  58.B)。由定位句可知,调查员们严厉谴责药品公司是因为其利用“专利群”这一策略,即为一个产品申请多项专利,B)符合题意。

  59.A)。由定位句可知,平均来说,普通药物要等专利药物的专利保护失效7个月后才能上市,A)符合题意。B)、D)中的数字文中没有提及;文中提到了four months,但指的是畅销药品被推迟的时间,而不是平均的,故排除C)。

  60.D)。由定位句可知,作者认为欧盟调查员们对专利药物行业的控诉是正确的,但不应让普通制药行业太轻易地逃脱责任,因为它们有可能接受了专利药物行业的贿赂,因此作者认为普通药物行业同样需对此承担责任,D)符合题意。

【六级英语阅读理解真题】相关文章:

1.高考英语阅读理解真题

2.考研英语阅读理解真题

3.中考英语阅读理解真题

4.英语阅读理解高考真题

5.中考英语阅读理解真题训练

6.高考英语阅读理解真题特训

7.历年考研英语阅读理解真题

8.考研英语阅读理解历年真题